Spelregels

Hieronder worden een aantal regels met betrekking tot het spel van Matchday.nl uitgelegd. Een deelnemer behoort deze bij het spelen van het spel te accepteren. Heb je opmerkingen, vragen of bezwaren? Stuur dan een e-mail via het contact formulier


Matchday.nl Jackpot

Matchday.nl is 13 jaar geleden met een eenvoudige spelopzet begonnen. Voorspel de einduitslag van 1 wedstrijd, gekozen door Matchday.nl, per weekend. Je inzet was 2 euro, een jackpot werd gespekt. Had je de uitslag goed, dan won jij de jackpot. Deze spelvorm wordt ook aankomende jaren doorgezet.

Je kunt ieder weekend meedoen voor de jackpot. Een inzet bedraagd 1 Euro. Staat er al een jackpot en wil je alsnog meedoen, dan betaal je eenmalig de inzet van het aantal wedstrijden waarbij de jackpot gespekt is.

Wanneer win je
Wanneer 1 iemand de einduitslag correct voorspeld heeft, krijgt de winnaar het volledige bedrag van de jackpot uitbetaald.

Bij meerdere winnaars wordt er gekeken naar de voorspelde russtand. Mocht een van de winnaars als enige de ruststand goed hebben, dan krijgt hij of zij de volledige jackpot. Is de ruststand niet doorslaggevend, dan wordt de jackpot verdeeld over de spelers die een correcte einduitslag hebben. Ook wanneer twee spelers een gelijke eind- en ruststand hebben, wordt de jackpot onder deze twee verdeeld.

Voorbeeld:
  rust eind
Speler 'x' 1-0 2-0
Speler 'y' 2-0 2-0
De wedstrijd tussen team 'A' en team 'B' eindigt in 2-0, met ruststand 1-0. Speler 'x' heeft in dit geval recht op de 'volledige' jackpot. De wedstrijd tussen team 'A' en team 'B' eindigt in 2-0, met ruststand 0-0. Spelers 'x' en 'y' verdelen de jackpot.

Matchday.nl Elite competitie

Vanaf voetbal seizoen 2011/2012 komt Matchday.nl met een nieuwe spelvorm, Matchday.nl Elite Competitie. Verzamel per wedstrijd zoveel mogelijk punten, waarmee jij de onderlinge competitie kan winnen.

Speelronden
De Elite competitie zal bestaan uit 4 perioden, per periode kun je kiezen of je deelneemt ja of nee.
  • periode 1, speelronden 1 t/m 8 van de Eredivisie
  • periode 2, speelronden 9 t/m 17 van de Eredivisie
  • periode 3, speelronden 18 t/m 26 van de Eredivisie
  • periode 4, speelronden 27 t/m 34 van de Eredivisie
Bij aanvang van een periode betaal je eenmalig voor alle wedstrijden van die periode. Bevat een periode 8 wedstrijden, dan betaal je eenmalig bij aanvang 8 Euro. Op deze manier kan niemand tussentijds uitstappen, zodat het eerlijk blijft voor iemand die zich in de bovenste regione bevind. Aan het einde van iedere periode wordt er uitbetaald.

Te behalen punten per ronde wedstrijd
regel punten
Voorspel de juiste toto* 3
Voorspel de juiste ruststand 1
Correct aantal doelpunten thuisclub 1
Correct aantal doelpunten uitclub 1
Voorspel de juiste eindstand 2
* Onder een correcte toto wordt verstaan, wanneer jij het correcte team laat winnen, of een gelijkspel voorspelt.
Per wedstrijd zijn er maximaal 8 punten te behalen.

Winnaars
De deelnemer met de meest verzamelde punten is de winnaar. Er wordt uitbetaald in volgende percentages aan het einde van iedere periode:
  percentage
nummer 1 40%
nummer 2 30%
nummer 3 20%
nummer 4 10%
Als het aantal punten gelijk is voor een winnaarsplaats, worden de percentages bijelkaar opgeteld en gedeeld door het aantal mensen met hetzelfde aantal punten. Bv. Er zijn 2 mensen met 60 punten, wat recht geeft op plaats 3 en 4. Deze personen ontvangen dan 15% + 5% = 20% / 2 = 10% per persoon.

Let op! Na de eerste periode kan het zijn dat de regels/puntenverdeling wat bijgeschaafd worden.

Inschrijven voor Matchday.nl

Matchday.nl is bedoeld voor een selectief aantal deelnemers. Het is altijd vrij en gratis om jezelf
in te schrijven, vervolgens wordt je account bij goedkeuring aangemaakt. Ken je bekenden van de groep deelnemers en die serieus willen deelnemen aan het spel, nodig ze dan uit namens Matchday.nl.

Zodra je een account heb kun je inloggen en wordt je tevens wekelijks op de hoogte gehouden van de aankomende wedstrijden. Ook nu ben je nog niet verplicht om mee te doen, je zult eerst een positief saldo moeten hebben.

Geld storten op je account

Om mee te doen heb je minimaal een Euro inzetgeld nodig. Je hebt zelf in de hand op welke wedstrijd en wanneer je in wilt zetten. Geld kan afgegeven worden bij de Matchday organisatie. Het is vanaf dit seizoen ook mogelijk om geld te storten. Wil je meer informatie over waar je het geld af kunt geven of het rekening om het te storten, neem dan contact met ons op via het contact formulier

Tip! Als je denkt dat je meerdere rondes mee wilt doen, betaal dan bijvoorbeeld eenmalig € 10,- of meer. Dit scheelt jezelf en de organisatie extra werk.

Geld opnemen

Je mag ten alle tijden je geld opnemen, mits je een positief saldo heb. Als je de jackpot wint, wordt dit automatisch bij je saldo opgeteld. Hierdoor heb je weer krediet voor aankomende wedstrijden. Bij een te hoog persoonlijk saldo kan het zijn dat de organisatie je verzoekt om een deel hiervan om te nemen.

Deelnemen aan een speelronde

Op de matchday pagina vind je het inschrijfformulier tot deelname van een speelronde. Als je deze invult en opslaat, neem je deel aan de ronde van dat moment. Je bent NIET verplicht om deel te nemen aan elke ronde. Je dient per ronde akkoord te gaan met de regels. De inzet van een losse speelronde is vanaf € 1,-

We geven je de mogelijkheid om voor de Jackpot en voor de Elite competitie verschillende uitslagen op te geven. Het is toegestaan om tweemaal dezelfde rust- en einduitslag op te geven.

Wedstrijd van een speelronde

De matchday wedstrijd wordt op dit moment bepaald door de organisatie. De keuze van de wedstrijd wordt beinvloed door het affiche aan zondag wedstrijden. Uit deze wedstrijden wordt een wedstrijd gekozen die tweekanten op kan en de grootst mogelijke winnaar op voorhand niet bekend is.

In de toekomst zal er wellicht een stemmodule komen, zodat een deelnemer uitspraak kan uitoefenen in de aankomende wedstrijd. Om een ieder ruim tijd te geven voor een ronde deelname, wordt er bij voorkeur een zondagwedstrijd gekozen.

Administratiekosten

Vanaf seizoen 2011/2012 gaat Matchday per 1 Euro inzet, 5 Eurocent inhouden onder de noemer 'administratiekosten'. Hoewel Matchday.nl voortbestaat uit liefde voor het vak, zit er veel tijd en werk in het concept Matchday.nl. Daarnaast moeten er ook hostingkosten worden betaald per jaar, hetgeen los staat van domeinkosten per jaar. Om de kosten enigzins te dekken, worden er de administratiekosten gerekend. In de toekomst zal zeker rekening worden gehouden met zij die Matchday.nl groot hebben gemaakt ;)

In geval van geschillen is de uitspraak van de organisatie bindend!